Zonnedaken

Veel geschikte dakruimte in Nederland blijft momenteel onbenut voor het opwekken van duurzame energie.Dit omvat agrarische daken zoals schuren en stallen, maar ook logistieke en commerciële daken zoals distributiecentra en bedrijfspanden. Gezien de omvang van deze oppervlaktes is een aanzienlijke initiële investering vereist. Deze investering nemen wij echter graag voor onze rekening: wij huren uw dak, installeren de zonnepanelen en verzorgen het gehele proces van begin tot eind. U ontvangt een vergoeding per paneel en kunt natuurlijk profiteren van groene stroom voor uw bedrijfsvoering of bijvoorbeeld laadpalen.

Wat is ervoor nodig?

Een dak van minimaal 700 m², maar idealiter rond de 1000 m² of groter. Het dak moet in goede conditie zijn en de huurovereenkomst heeft een looptijd van minimaal 15 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging met wederzijdse toestemming tot twee keer toe voor 5 jaar. Bevat uw dak asbest maar wilt u het laten vervangen? Dan kunnen wij ook een combinatie met asbestverwijdering aanbieden. En als u interesse heeft in het plaatsen van laadpalen voor uw wagenpark of klanten, nemen wij dit ook graag mee in het project

Hoe ziet het project eruit?

We kunnen de projecten snel uitvoeren en zorgen voor een efficiënt dubbelgebruik van de oppervlaktes. Ook de overheid geeft voorrang aan zonnedaken boven andere zonne-projecten in de SDE++ subsidieregeling. Trio Investment regelt alles, van subsidieaanvraag tot verzekering en demontage aan het einde van de looptijd. Door onze verzekering is zowel de zonne-installatie als eventuele gevolgschade gedekt. Na voltooiing zorgen wij ervoor dat het dak weer waterdicht en in goede staat wordt opgeleverd.

Lege kassen

Ook de bovenkant van een kas geldt als dak, kijk hier naar de mogelijkheden voor kassen.

Andere sector